یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

ماينر

رمز ارز

ماينر

۵۵ بازديد

عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني با اشاره به محدوديت‌هاي انتقال ارز حاصل از صادرات به كشور گفت:

رمزارزها مي‌توانند به ويژه به شركت‌هاي واردكننده براي تسهيل در نقل و انتقالات مالي كمك كنند.


به گزارش پارسيان ارز به نقل از ايبنا، مهراد عباد درباره اينكه يكي از مسائل موجود بر سر راه اعطاي مجوز به استخراج‌كنندگان رمزارزها بازگشت ارز حاصل از ماينينگ است، اظهار داشت:

رمزارزها مي‌توانند به شركت‌هاي واردكننده كمك كنند تا كالاي خود را خريداري كنند و به طور عملي از اين راه ارز حاصل از استخراج آنها به كشور بازمي‌گردد.


وي با بيان اينكه احتمال عدم بازگشت ارز حاصل از استخراج رمزارزها بسيار كم است، افزود:

شايد كمتر از ۵ درصد از ارزي كه از استخراج رمزارزها حاصل مي‌شود، به كشور بازنگردد كه آن هم به احتمال زياد در سفرهاي خارجي هزينه مي‌شود.


عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران درباره اعتراض فعالان استخراج رمزارزها به تعرفه‌هاي برق تصويب شده از سوي دولت نيز گفت: تقريبا تمامي فعالان اين صنعت اتفاق نظر دارند كه تعرفه برق ماينينگ بايد برابر تعرفه صنعتي و نه تعرفه برق صادراتي تعيين شود زيرا صرفه اقتصادي اين فعاليت در كشور از بين مي رود.

عباد اظهار داشت:

در صورتي كه تعرفه برق ماينينگ برابر تعرفه برق صادراتي در نظر گرفته شود، در عمل استخراج رمزارزها در ايران صرفه خود را از دست مي‌دهد و توليدي انجام نخواهد شد.


وي با بيان اينكه آمار دقيقي از فعاليت مراكز كنوني استخراج رمزارزها در كشور در دست نيست، ادامه داد:

در يكي از كميسيون‌هاي اتاق بازرگاني بحث مي‌شد كه بيش از هزار مجموعه در كشور در حالاستخراج رمزارزها هستند ولي هيچ آمار دقيق و رسمي در اين خصوص وجود ندارد.

 

با توجه به تعرفه صادراتي برق براي استخراج ارزهاي ديجيتال، ماينرهاي ايراني به كوچ كردن به كشورهاي روسيه، گرجستان، قزاقستان و … فكر مي‌كنند و اين درحالي است كه رهبر انقلاب روز گذشته (۳۰ مرداد) در سخناني، توليدكنندگان را رزمندگان جنگ اقتصادي خواند كه بايد از آن‌ها به شدت حمايت شود.

به عقيده توليدكنندگان بيت كوين در ايران، قانوني و صنعت شدن ماينينگ با اين شرايط كمكي به آن‌ها نمي‌كند و با برخي بندهايي كه در مصوبه ماينينگ گنجانده شده است، آن‌ها مجبور به كوچ كردن به كشورهاي همسايه هستند.

بهزاد محسني، يكي از فعالان ماينينگ ايران اخيرا به استان ايركوتسك در روسيه رفته است و در چند گزارش ويديويي از وضعيت مساعد اين كشور براي ماينينگ صحبت مي‌كند. جايي كه به عقيده او پس از تعرفه‌هاي سنگين در ايران، هم‌اكنون ارزان‌ترين نقطه دنيا براي ماينينگ است و امكانات بسيار خوبي براي ماينرها در آنجا وجود دارد.

بهزاد محسني مي‌گويد:

ايركوتسك، ارزان‌ترين برق جهان براي ماينينگ را دارد. تا قبل از آن ايران بود كه با تعرفه‌هاي جديد ديگر اينطور نيست. در اينجا هزينه برق تقريبا ۳ سنت است، آب و هواي مناسبي دارد، به صورت رسمي و قانوني مي‌توان فعاليت كرد و دستگاه ماينر وارد كرد و هيچ سوال و جوابي از شما نمي‌شود.




 

در حالي كه كارشناسان و فعالان، بارها مزيت‌هاي استخراج بيت كوين در ايران را براي دولتمردان و مسئولين تشريح و اثبات كرده‌اند، به عقيده ماينرها، مصوبه اخير ماينينگ در ايران به معناي مرگ اين صنعت بزرگ و آينده‌دار در كشور است. جلوگيري از فعاليت صحيح توليدكنندگان در ايران، موضوعي است كه رهبر انقلاب، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به شدت با آن مخالف است.


روز گذشته (۳۰ مرداد) رهبر انقلاب در ديدار با رئيس جمهور و اعظاي هئيت دولت، به صراحت بر لزوم حمايت از توليدكنندگان ايراني در شرايط جنگ اقتصادي تاكيد كرد. رهبر انقلاب در بخشي از سخنان خود گفت:

 نگاهمان به توليدكننده نگاه مناسب و درستي نيست. نگاه دولت و مسئولين كشور به آن توليدكننده بايد نگاه به يك رزمنده باشد. مگر نمي‌گوييد در جنگ اقتصادي هستيم؟ رزمنده اين جنگ اقتصادي كيست؟ كسي كه اقتصاد داخلي را تقويت مي‌كند. اقتصاد داخلي هم با توليد تقويت مي‌شود. پس به توليدكننده به چشم يك رزمنده نگاه كنيد. من در جلساتي كه داشتيم، چه جلسه دولت و چه جلسه اقتصادي، بارها اين را گفته‌ام كه يك توليدكننده براي اين كه يك كاري را شروع كند، بايد از هفت خان عبور كند. من مي‌گويم هفت خان اما واقعيتش گاهي هفتاد خان است. قوانين، مقررات، اين دستگاه يك چيز مي‌گويد، دستگاه ديگر يك چيز ديگر مي‌خواهد. چه لزومي دارد؟

محمد رضا شرفي، رييس كارگروه ماينينگ انجمن بلاكچين ايران بيان كرد:

براي اين مصوبه هيچ نظري از بخش خصوصي گرفته نشد. پس از اين همه كشمكش كه چند وقت اخير شاهد آن بوديم، تنها نكته مثبت اين مصوبه به رسميت شناختن صنعت ماينينگ است. همه چيز بسيار گنگ است و اين مصوبه عين فرصت‌سوزي و خودتحريمي است. مقام معظم رهبري امسال را سال رونق توليد اعلام كردند و به تعطيلي برخي كارخانجات اشاره كردند كه در اين مصوبه ناديده گرفته شده است.


او تصريح كرد:

اينكه مي‌گويند حدود ۳ تا ۴ ماه زمان برگشت سرمايه در ماينينگ است، حرف درستي نيست. هيچ ماينري تاييد نمي‌كند كه در اين مدت كوتاه برگشت سرمايه انجام پذيرد.


سوال اينجاست كه چه كسي مسئول از دست رفتن اين همه فرصت كارآفريني، ارزآوري و توليد در كشور است؟


دبير شوراي عالي فضاي مجازي در پاسخ به نامه واعظي با موضوع ابطال ابلاغيه ارز ديجيتالبانك مركزي گفت:

اجازه خلق توكن با پشتوانه، ريال،ارز و طلا در اختيار بانك مركزي است و تصميم اين بانك مدبرانه بوده است.


به گزارش پارسيان ارز و به نقل از خبرنگار ايبِنا، سيد ابوالحسن فيروزآبادي، دبير شوراي عالي و رييس مركز ملي فضاي مجازي در پاسخ به نامه به محمود واعظي، رييس دفتر رييس جمهور و سرپرست نهاد رياست جمهوري با موضوع درخواست حذف ابلاغيه بانك مركزي در خصوص رمز ارزها توسط سازمان فناوري اطلاعات ايران اعلام كرد كه تصميم بانك مركزي در حوزه مسئوليتي خود تصميمي بجا و مديرانه بوده است؛ لازم به ذكر است كه پيش از اين نيز بانك مركزي تاكيد داشته كه ابلاغيه چهاربندي رمز ارزها باطل يا لغو نشده است.

نامه مركز ملي فضاي مجازي به رييس دفتر رييس جمهور به شرح زير است:

  • ۱_مزاياي استفاده و به كارگيري فناوري زنجيره بلوكي در حوزه‌هاي مختلف كسب و كاري امري پذيرفته و قابل اثبات است اما فايده‌مند بودن فناوري بلاك چين به معناي مناسب بودن تمامي كاربردهاي آن نيست؛ به عنوان مثال، دولت گريز بودن ارزهاي ديجيتال و مبهم بودن تاثيرات اقتصادي، اجتماعي و امنيتي آن به ويژه در عرصه پولشويي و تاثير بر روي پول‌هاي ملي، موجب مواجهه متفاوت و بعضا متضاد از سوي دولت‌هاي مختلف شده است؛ بنابراين شتاب‌زدگي و بي‌تدبيري در اتخاذ تصميم، موجب بروز چالش‌هاي جدي و جديد در سطح ملي خواهد شد.

  • ۲_رمز ارزها (آن چنان كه در نامه سازمان فناوري اطلاعات نيز ذكر شده) كاربرد اختصاصي از فناوري زنجيره بلوكي هستند كه با اطلاق عنوان كريپتو كارنسي به آن در ادبيات مرسوم به عنوان نوعي واحد پولي شناخته مي‌شوند. بر همين اساس و به استناد قانون پولي و بانكي كشور، بانك مركزي در حوزه مسئوليتي خود تصميم‌گيري نموده است.

  • ۳_ با عنايت به يكسان نبودن عبارت به كار گرفته شده در نامه سازمان فناوري اطلاعات و مركز فناوري اطلاعات، ارتباطات و امنيت رياست جمهوري (استفاده از عبارت كريپتو در نامه آن مركز) به نظر مي‌رسد موضوع موردنظر طرفين "توكن" بوده است؛ "توكن" بر خلاف رمز ارز واژه‌اي است كه براي ديجيتالي كردن دارايي‌هاي غير ديجيتالي بكار گرفته مي‌شوند و به دو دسته‌ي كلي با پشتوانه و بدون پشتوانه تقسيم مي‌شوند.

  • ۴_اجازه خلق توكن با پشتوانه، ريال، طلا و سايز فلزات گران بها يا با پشتوانه ‌ارز در حوزه مسئوليتي بانك مركزي است؛ اين توكن تنها در بانك‌ها و صرافي‌هاي داراي مجوز از بانك مركزي منتشر و مبادله مي‌شوند و قابليت استخراج نيز ندارند؛ در مقابل مسئوليت "توكن" با پشتوانه ساير دارايي‌هاي مشهود و غير مشهود با سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و خارج از حيطه نظارت و اختيارات بانك مركزي است.

  • ۵_توكن بدون پشتوانه تنها نوعي از توكن‌ها هستند كه امكان استخراج داشته و انتشار آن از حيطه اختيارات بانك مركزي نيز خارج است كه رمز ارزها در اين گروه قرار مي‌گيرند؛ بانك مركزي به عنوان نهاد حاكميتي و تنظيم كننده نظام پولي و اعتباري كشور در خصوص انتشار و استخراج اين گروه از توكن‌ها موضعي نگرفته است و صرفا معامله با آن را ممنوع اعلام كرده است؛ اين بانك در حوزه اختياري خود اعلام نموده كه به جز "توكن با پشتوانه ريال" ساير بها مُهرها نمي‌توانند به عنوان ابزار پرداخت مورد استفاده قرار گيرند.


با عنايت به موراد فوق، بانك مركزي در حوزه مسئوليتي خود تصميم بجا و مدبرانه‌اي اخذ نموده است. مزيد اطلاع اينكه سند سياستي فناوري بلاك چين در مركز ملي فضاي مجازي در حال نهايي شدن است.

با عنايت به وظايف و جايگاه مركز ملي فضاي مجازي و در صورت صلاحديد رياست محترم جمهوري، سياست‌گذاري در حوزه توكن‌هاي با پشتوانه دارايي‌هاي مشهود و غير مشهود را نيز با همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار انجام خواهد داد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.